ЦСКА и Ботев Пд играят при резултат 2:0 във в мача реванш от полуфиналите на турнира за Купата на България. Грозни сцени са се разиграли преди и след началото на срещата между фенове на Ботев и полицията. По информация на Gong.bg привърженици на канарчетата са влезли във физическа саморазправа с органите на реда, които са стояли пред Сектор „Б” на стадион „Българска армия”. Полицаите не пусНали повече от двеста фена на пловдивския клуб, като тези, които заеха местата си за началото на мача бяха не повече от 50 човека.

Три автобуса с фенове на Ботев Пловдив не бяха допуснати да влязат до около 20-ата минута на срещата, когато вече домакините водеха в резултата с 1:0. Феновете на Ботев Пд са били с билети, но домакините отказваха да ги пуснат, въпреки, че делегатът е казал те да влязат на стадиона. На мястото вече има и линейка, която да окаже първа помощ на пострадали при сблъсъците.

Двубоят започна равностойно, като канарчетата се опитваха да бъдат активни и да пресират червените. Домакините обаче вкараха при първата си голова възможност- В 19-та минута Турицов бе изведе отлично на десния фланг, центрира и Бандаловски си вкара автогол, като засече топката в собствената си врата. Десетина минути по-късно армейците пропуснаха още две възможности. Най-напред вратарят на Ботев Янков Георгиев блестящо отрази хубав удар на Евандро, а при последвалия ъглов удар Али Соу стреля с глав над гредата. В 42-та минута ЦСКА пропусна още една възможност. При акция отляво Мазику се измъкна и подаде към Тиаго, но Георгиев се намеси, а след това Бандаловски успя да блокира удара на Греъм Кери отблизо. Малко след това отново Кери стреля от въздуха от границата на пеналта, но право в ръцете на вратаря на Ботев.

Канарчетата започнаха много силно второто полувреме и още в 47-та минута пропуснаха златен шанс да изравнят. Филипов бе изведен отлично отляво, подаде към непокрития Александър Тонев, но той стреля встрани от вратата от отлична позиция. В ответната атака Евандро бе изведен, центрира, но двама футболисти на ЦСКА се разминаха с топката. В 51-та минута Ботев изпусна втори шанс, след като Неделев тресна напречната греда след отлично изпълнение на пряк свободен удар. Противно на логиката обаче Ботев получи втори гол. В 54-та минута домакините разиграха отлична акция отляво, Али Коу направи двойно с Тиаго и хладнокръвно се разписа за 2:0. 10 минути по-късно Янко Георгиев спаси пореден удар на Кери.

ЦСКА-СОФИЯ - БОТЕВ (ПЛОВДИВ) 2:0

1:0 Бандаловски 19 автогол

2:0 Али Соу 54

ЦСКА-СОФИЯ: 13. Бусато, 19. Турицов, 26. Антов, 11. Занев, 18. Мазику, 6. Пинто, 15. Малинов, 8. Кери, 20. Тиаго, 10. Евандро, 22. Соу

БОТЕВ (ПЛОВДИВ): 1. Георгиев, 24. Марин, 25. Работов, 11. Бандаловски, 28. Филипов, 2. Перейра, 17. Балтанов, 8. Неделев, 20. Бурбано, 7. Тонев, 10. Вутов