ЦСКА-София подсили защитата си с нидерландския бранител Мено Кох. Високият 195 см. бранител бе привлечен от елита на Белгия, където защитаваше цветовете на местния АС Еупен.

Кох бе набелязан за трансфер още през лятото на миналата година, но тогава клубът му отказа да го продаде. През декември двете страни възобновиха преговорите и сега те бяха финализирани от изпълнителния директор Пламен Марков и оперативния щаб на "червените".

Новото попълнение премина успешно медицински прегледи днес и ще се включи в следобедното занимание на тима. Мено Кох е роден на 2 юли 1994 година и е продукт на школата на ПСВ Айндховен, с който сключва дългосрочен професионален договор. С "филипсите" печели титлата и суперкупата на страната през 2016 година, но основно се изявява в дублиращия тим, където показва удивителна резултатност, отбелязвайки 17 гола.

Кариерата му в страната на лалетата продължава в Утрехт и НАК Бреда, с които записва 61 мача и 3 попадения в Ередивизие. През последната година и половина футболистът бе част от АС Еупен. С белгийския си тим Кох изигра 40 двубоя в първа дивизия, вкарвайки 3 гола, като нерядко носеше и капитанската лента.