Ръководството на ЦСКА-София смята офиицално да премахне тирето от името още следващата седмица. Това обяви адвокатът на клуба - Станислав Трендафилов след като Общото събрание на акционерите на клуба пропадна. 

"В точка "Разни" акционерите са взели решението да се промени името на клуба, като се махне прословутото тире и се върне старото име. От понеделник започва юридическата процедура по смяна на името. Предполагам, че в понеделник-вторник ще изготвим цялата документация. Нека кажем, че ще го входираме в търговския регистър идната сряда и вписваме новото име в тридневен срок. Живот и здраве, другата или най-късно по-другата седмица би трябвало ЦСКА да е с оригиналното си и автентично име. Надявам се, че за мача с Лудогорец да имаме оригиналния и автентичен ЦСКА", заяви Трендафилов.

До законова възможност за подобна промяна се стигна, след като настоящото ръководство изкупи емблемата, символите и всички активи и пасиви на фалиралото дружество срещу 8 млн лева.

"Г-н Ганчев и г-н Юлиан Инджов имаха своите изрично упълномощени представители, като бяха в течение на нещата, които се случваха. Предвид това, че нито един от другите акционери не се появи. Те взеха решението да проведат събранието в офиса на г-н Ганчев", заяви Трендафилов.

Адвокатът заяви, че на този етап няма промяна в решението на Гриша Ганчев и Юлиан Инджов да се оттеглят от управлението на клуба. 

"В тази посока промяна няма. Не е взето друго решение. Джирата с акциите и книгата са в касата на клуба на стадион "Българска армия" и в момента. Не е обсъждан въпрос съгласно Устава с 3/4 капитал, както те притежават да го прехвърлят на трето лице. Тоест няма конкретно лице, на което те да са решили да прехвърлят акциите. Промяна в тяхната позиция няма", заяви Трендафилов.