Норвежката сензация Ерлинг Холанд вкара и двата гола за победата на Борусия Дортмунд срещу гостуващия ПСЖ с 2:1 в първи осминафенален сблъсък от Шампионската лига. 19-годишният тийнейджър отново демонстрира голмайсторские си способности и успя да материализира усилията на своя тим, който бе по-активен и повече заслужаваше победата. Дали този резултат ще се окаже достатъчен нап германския тим - ще видим на реавнша.

Двубоят оправда очакванията за зрелище между две от най-добрите и резу2лтатни нападения в Европа. Преди почивката Борусия атакуваше повече и пропусна няколко удобни ситуации чрез Джейдън Санчо и Холанд, а гостите не отправиха точен удар към вратата. И трите гола паднаха след почивката само в рамките на 8 минути. Първите минути на втората част парижани започнаха активно и атомното дуо в атака Мбапе и Неймар показаха зъбите си, като удар от малък ъгъл на французина бе спасен от вратаря. В 69-ата минута обаче Борусия разигра отлична акция през центъра и Холанд откри с добавка отблизо. В 75-та Мбапе използва грешка в отбраната, проби през трима защитници и центрира към Неймар, който засече на празна врата. Само 2 минути по-късно Холан получи една топка пред пеналта и с кинжален шут с левачката прониза горния десен ъгъл на вратата. В 81-та минута удар на Неймар срещна гредата, а 4 минути преди края Хакими от Борусия стреля в аут от удобна позиция.

В другата среща от вечерта Атлетико Мадрид повали с 1:0 гостуващия Ливърпул, който миналия сезон спечели финала именно на Уанда Метрополитано в Мадрид. Червените от мърсисайд изиграха слаб мач и не отправиха точен удар, а домакините могат да съжаляват, че вкараха само един гол. Той бе дело на Саул Нигес и падна още в 4-тата минута след корнер и разбъркване. Така интригата на реванша в Ливърпул остава много голяма.