Българският нападател Кирил Десподов ще претърпи операция на глезена през следващата седмица. Той ще се подложи на интервенция на 25 февруари в Австрия, която се очаква да го извади от игра между шест и осем седмици. По този начин Десподов ще пропусне баражите на националите за класиране на европейското, които са в края на март. Това е изключително неприятна новина за селекционера на "лъвовете" Георги Дерменджиев, който разчиташе на крилото за плейофа с Унгария на 26 март, който е на стадион "Васил Левски". Както е известно, при успех срещу унгарците, България ще приеме победителя от двойката Исландия - Румъния на 31 март, а при нова победа "трикольорите" ще се класират на Евро 2020.

Наистина, ще бъда опериран. Много съжалявам, но това е решението на докторите, след като опитахме всякакви варианти и се консултирахме с различни специалисти, за да се възстановя от болките в глезена. Хирургическата интервенция ще бъде във вторник в Инсбрук. Според лекарите ще отсъствам от игра между 6 и 8 седмици. Ще ме оперира доктор Финк, който е един от най-големите светила не само в Австрия, но и в Западна Европа. Оперирал е доста футболисти и най-известните скиори, заяви Десподов пред sportal.bg.

Много неприятно, но нямам друг изход. Много ме е яд, тъй като искам да помогна на България в баража с Унгария, а дай боже и в следващата срещата, ако победим. Болката вече е нетърпима. Една кост трябва да се изчисти, тъй като е засегнат нерв и при всяка движение усещам сериозна болка. Надявам се, да се възстановя възможно най-бързо и да мога да се завърна в игра, както с екипа на Щурм, така и с този на България. Пожелавам успех на националите от цялото си сърце. Знам, че ще направят всичко възможно, за да се класират на европейските финали. Съжалявам, че няма да мога да им помогна, но ще мечтая с тях, да играем на Евро 2020 и да зарадваме всички българи, допълни нападателят.

Футболистът на Каляри, който е престъпен в Щурм (Грац) до края на сезона, има 7 гола и 7 асистенции за 13 мача с екипа на "черно-белите". Бившият футболист на ЦСКА-София има 12 мача и един гол с националната фланелка на България, като се очаква след отказването на Ивелин Попов да се превърне в един от основните играчи на тима през следващите години