Легенната на българския футбол Христо Стоичков призова шампионатът в испанската Ла Лига да бъде прекратен окончателно заради пандемията от коронавирус, която е особено силна в Испания с 12 000 смъртни случая. Също така той смята, че бившият му отбор Барселона трябва да бъде коронясан като шампион. След 27 изиграни кръга Барса е на върха с 2 точки пред Реал Мадрид.

На фона на ситуацията и изиграните срещи би било честно Барселона да получи титлата, заяви Стоичков пред Темпо де Хуего. В дъното на класирането тимовете са доста. Може да няма изпадащи, а първите два от Сегунда дивизион да влязат в елита и той да стане от 22 отбора за следващия сезон, предлага още Камата.

Припомняме, че Белгия вече прекрати окончателно първенството, но УЕФА заплаши, че страните, които го направят, рискуват да не бъдат допуснати до евротурнирите. В същото време предложението на легендарната осмица едва ли ще се хареса на някои отбори. Така например Хетафе има нужда само от по-добра голова разлика, за да си осигури място в Шампионската лига.