Футболистът на националния отбор на Унгария Барнабас Варга най-вероятно ще бъде изписан от болницата в Щутгарт в сряда, 26 юни. Новината обяви лекарят Гергели Панцис пред FradiMédia. Информацията беше потвърдена и от клубния отбор на футболиста Ференцварош.

Барнабаш Варга изпадна в безсъзнание след много тежък сблъсък с вратаря на съперниковия тим по време на двубоя от груповата фаза на Евро 2024. 

„Барни получи комоцио при сблъсъка и губи съзнание. Докато стигне до линейката, той вече е дошъл в съзнание, след което е откаран в клиниката в Щутгарт, където след прегледа е съставен терапевтичен план, по който ще бъде опериран“, обяви лекарят.

Той допълва, че след хирургическата интервенция ще се наложи да остане още два дни в болничното заведение в Германия. Варга има няколко лицеви фрактури, а освен това е получил мозъчно сътресение.

„След операцията ще остане още два дни и ако всичко е наред, ще бъде изписан в сряда“, сподели още той.

„Относно немския протокол и първа помощ не желая да коментирам, тъй като не го познавам в детайли и не нося отговорност за него. Мога обаче да кажа, че имах възможността да посетя Барни в болницата и видях, че той е в ръцете на специалисти, като му се обръща специално внимание“, каза специалистът.

Нападателят на Унгария получи тежка контузия в главата по време на мача от Европейското първенство срещу Шотландия (1:0) в неделя вечерта. Футболистът се сблъска с вратаря Ангъс Гън и падна на терена в безсъзнание. След бърза медицинска помощ той беше откаран в болница.