Стана ясно къде ще се изиграе скандалниятт реванш между Ривър Плейт и Бока Хуниорс от финала за Копа Либертадорес. Двата аржентински гранда ще се срещнат на 9 декември (неделя) на “Сантиаго Бернабеу” в Мадрид от 21:30 часа, убедени са испанските медии. Очаква се новината да бъде обявена официално.

Лично от ФИФА са съдействали по казуса и са се обърнали към Испанската футболна федерация с молба страната да приеме сблъсъка, която два пъти беше отлаган. След куп разговори е постигнато споразумение мачът да се състои на стадиона на Реал Мадрид. Разрешение за това са дали и от ръководния орган на футбола в Южна Америка КОНМЕБОЛ. Другите варианти бяха столицата на Парагвай Асунсион, Маями, Доха и Генуа.

Първият мач завърши 2:2. Реваншът трябваше да се играе в края на миналата седмица, но фенове на Ривър обстреляха с камъни автобуса на Бока при пристигането на стадиона. Няколко футболисти пострадаха и от Бока отказаха да излязат за срещата.

Камъни, счупени стъкла и кръв преди финала на Копа Либертадорес, мачът е под заплаха СНИМКИИграчите на Бока Хуниорс не искат да излязат срещу Ривър Плейт, след като фенове нападнаха автобуса им