Авторитетното френско издание "Екип" сравни лидера на Барселона Лионел Меси с революционера Че Гевара. Вестникът публикува на корицата колаж с образите на двамата и заглавие: Меси - Барселонския Че.

Сравнението е с цел да покаже авторитета на Меси при взимане на решенията в съблекалнята на каталунския клуб. Вчера аржентинецът обяви, че футболистите от представителния отбор ще се откажат от 70 процента от заплатите си, за да подпомогнат клуба в изплащането на заплатите на останалите служители в клуба. В същото време Меси разкритикува ръководството, затова че поставило под нарежение играчите да предприемат този жест, което показва и огромния му авторитет сред най-висшите етажи на клуба. Самият Меси неведнъж е изразявал възхищението си от Че Гевара. През 2011 година той каза, че за него е чест да вижда лицето си фланелки редом до тези на революционера и Диего Марадона.

Шампионатът на Испания, както и всички останали европейски лиги, с изключение на Беларус, спряха заради пандемията от коронавирус. Заради прекратяването на мачовете финансовите загуби на Барселона може да достигнат 100 милиона евро.