Мениджърите на Манчестър Юн Оле Гунар Солскяер и на Манчестър Сити Пеп Гуардиола се поскараха преди дербито в Премиър Лийг тази вечер. При победа червените дяволи ще оставят съгражданите си на 2 точки зад Ливърпул в битката за титлата. Солскяер заяви, че очаква съперникът да спира с нарушения контраатаките на тима му, а на Гуардиола му бе трудно да си обясни това изказване. Той е казал това? Когато владееш топката в 65 или 70 процента от времето, как се случва това? Не ми харесва. Играта на моя отбор няма нищо общо с това, коментира испанецът.

Гуардиола и преди е отричал обвинения, че тимовете му използват тактически нарушения. За 10 сезона като мениджър никога не съм се подготвял за мач, мислейки за подобни неща. Никога. Във футбола понякога правиш нарушения, защото действията се развиват много бързо, но аз никога не съм давал подобни инструкции, допълни той.

Английският топрефер Марк Клатенбърг обаче е на различно мнение от това на Гуардиола. Според него Солскяер е прав, а Сити наистина използва тактически фаулове, за да руши играта на съперника. Фернандиньо е в основата на тези нарушения, но същото прави и Юнайтед с Неманя Матич, каза Клатенбърг. Също така той добави, че дербито на Манчестър е далеч по-лесно за ръководене от съдийска гледна точка, отколкото това между Ливърпул и Манчестър Юн, което е с много по-голям заряд и интензитет.