Eдин от собствениците на веригата от казина "Империя" Динко Миленчев ще възражда славния отбор на Спартак. Той поема издръжката на новото дружество Спартак Пловдив 1947, което вече е член на БФС, съобщава plovdivnews.bg.

Динко Миленчев има изключително сериозен план за възраждането на клуба. Първата крачка ще е взимането на стадион "Тодор Диев“ на концесия. Там ще бъдат вложени около 3 милиона лева. Планира се реконструкция на централния терен, трибуни за 5 000 зрители, осветление и ремонт на сградата. В плановете на Миленчев влиза още изграждането на два изкуствени терена зад вратите, за да се осигурят добри условия за тренировките на децата.

Нашата основна цел е изграждането на силна школа, в която към момента тренират 200 деца. От лятото възраждаме и мъжкия отбор като ще започнем от Б областна група. Клубът е изцяло обезпечен финансово. Всички треньори и служители вече са на щат, коментира Миленчев. Очаква се на сесия на ОбС стадион "Тодор Диев" да бъде отдаден на концесия и ремонтните дейности по съоръжението да започнат.