Ръководството на Манчестър Сити се извини официално на Челси след снощния погром с 6:0 на Етихад – най-голямата загуба на лондончани от 28 години насам. Причината за извинението обаче не бе унизителния резултат, а постъпка на човекът на радиоуредбата на стадиона, който буквално се подигра със сините. След последния съдийски сигнал, докато двата отбора излизаха от терена, той пусна песента „Още една стъпка напред“, която е химн на Челси. Действието на човека, естествено, бе посрещнато с бурни овации от феновете на Сити.

Италианският мениджър на лондончани Маурицио Сари е разсипан от критики в медиите днес и според писанията е заложен на дузпата. Фаворит на букмейкърите за негов наследник е легендарният халф на тима от близкото минало Франк Лампард, който се представя отлично като наставник на втородивизионния Дарби Каунти. Самият Сари заяви, че би бил щастлив да получи обаждане от собственика Роман Абрамович, тъй като до момента не бил получил такова – откакто пое отбора в началото на сезона.

Сари бе бесен от загубата и не пое подадената му ръка от треньора на Сити Пеп Гуардиола след края на мача. Вместо това побърза да се скрие в съблекалнята. След това италианецът се оправда, че не видял колегата си и затова не отвърнал на поздрава. Няма проблем, ние сме приятели, коментира кавалерски Гуардиола.