Срещата реванш от големия финал за Копа Либертадорес между Ривър Плейт и Бока Хуниорс ще се изиграе тази вечер от 22 часа българско време – с 1 ден закъснение. Двубоят трябваше да се проведе снощи, но ултрасите на Ривър Плейт нападнаха автобуса на Бока при пристигането му на стадиона. Те започнаха да хвърлят камъни, вследствие на което няколко футболисти на родния клуб на Диего Марадона пострадаха, а Пабло Перес се озова в болница, след като парче от стъкло попадна в окото му.

Първоначално началото бе отложено с 1 час, но играчите на Бока не искат да излязат на терена, под предлог, че пострадалите футболисти не са в състояние да играят. Президентът на ФИФА Джани Инфантино се опитва да убеди шефовете на тима да излязат на терена и дори заплаши Бока със служебна загуба. В крайна сметка бе решено двубоят да се отложи с един ден, а от ръководството на Ривър Плейт изразиха пълна солидарност с желанието на Бока да не излезе веднага за мача.

За пръв път в историята грандовете от Буенос Айрес се срещат във финал на най-престижното клубно състезание в Южна Америка. Преди две седмици съперниците направиха зрелищно 2:2 на "Ла Бомбонера", като Бока на два пъти повеждаше, но Ривър успя да стигне до равенство и да си осигури психологическо предимство преди реванша на "Ел Монументал".

Регламентът на турнира не дава предимство на отбора, отбелязал повече голове на чужд терен. Това означава, че при равенство, независимо с какъв резултат, ще следват две продължения по 15 минути и евентуално дузпи.