Славия шокира ЦСКА с 1:0 и още повече заклати стола на треньора на червените Нестор Ел Маестро. В мач с доста пропуски и спорно съдийство на рефера Волен Чинков белите удържаха победата, след като повече от 30 минути играха с човек по-малко.

Преди почивката ЦСКА натиска и пропусна няколко положения, а Мауридес два пъти нацели гредата след удари с глава. В 24-та минута защитника на ЦСКА Бодуров извърши груб фаул срещу Йомов, но реферът Волен Чинков му спести жълтия картон, който щеше да му е пети и да пропусне домакинството на Лудогорец след четири дни.

Шест минути след началото на второто полувреме Славия поведе. Димитър Велковски изведе великолепно Янис Карабельов, който след шут от границата на наказателното поле заби топката под напречната греда за 1:0.  Две минути по-късно Велковски влезе безрасъдно на Малинов в наказателното поле, закачайки го с крак в корема, халфът на червените падна, но реферът не отсъди дузпа, а имаше основание да посочи бялата точка.  В 59-ата минута Сашо Александров си изкара много наивен втори жълт картон за грубо нарушение срещу Кирил Десподов в центъра на терена и логично бе изгонен. До края на мача и двата отбора можеха да отбележат, но направиха пропуски.