Скандалният бивш президент на Олимпик Марсилия Бернар Тапи получи нови тежки обвинения. Според Марк Фратини - негов бивш служител в клуба - през 90-те години големият шеф е уреждал подкупването на съдии и нареждал използването на други нечестни практики като вкарването на психотропни вещества във водата на съперниковите играчи.

Веднъж лично аз участвах в операцията по “купуването” на един рефер, започна разказа си Фратини пред Le Monde, цитиран от sportal.bg. Беше преди мач срещу Пари Сен Жермен в Париж. Освен това за този двубой футболистите на противника бяха допълнително отслабени, след като в бутилките им с минерална вода беше инжектиран “Халоперидол”. За целта се използваха много тънки игли, допълни той. Служителят обаче не разкри за коя точно среща става дума.

Освен това Фратини потвърди истинността на друг скандален случай от френския футбол от тези години. Тогава от Рен се оплакаха, че двама от футболистите им били заспали в автобуса на път за мача, след като преди това в хотела пили странен според тях на вкус портокалов сок. За тях някогашният подчинен на Тапи увери, че също са били дрогирани.

Иначе Тапи отрече всички тези твърдения. Има идиоти, които ще искат да повярват в тези слухове, защото това ги удовлетворява. Има обаче и умни хора, които ще осъзнаят, че това не е вярно. Отваряме контейнер, който беше затворен още преди 30 години. Ако Фратини наистина е подкупил съдия, нека да разкрие името му, кога и как е станало всичко и кой му е дал парите, заяви Тапи пред Le Parisien. Преди години въпросният Тапи лежа в затвора, след като беше признат за виновен по обвинение в уреждане на друг друг двубой - срещу Валансиен.