Изненадващата домакинска загуба на Ювентус от Беневенто в неделния следобед е породило сериозно напрежение в съблекалнята на тима, съобщава вестник "Ла Стампа". 

Според изданието играчите са си разменяли реплики на висок тон, а освен това е имало и скандал между треньора Андреа Пирло и президента Андреа Аниели. 

На този етап Пирло остава треньор на Ювентус и няма да бъде уволняван. Това потвърди спортният директор Фабио Паратичи, който подкрепи и Кристиано Роналдо, за който също се чуха доста различни информации, че може да бъде продаден. 

Поражението за Юве идва две седмици след отпадането от Порто на осминафиналите в Шампионската лига. Тимът вече изостава на 10 точки от лидера Интер и трудно ще може да стане отново шампион след 9 поредни титли. Ювентус застрашава участието си и в Шампионската лига, като отборът е трети с 55 точки, колкото има и четвъртият Аталанта, а петият Наполи е на само две точки от "бианконерите".

Все пак Ювентус може да спечели трофей до края на сезона. Тимът ще играе във финала за Купата на Италия срещу Аталанта през месец май.