Скандалите около мачът реванш за Копа Либертадорес между Ривър Плейт и Бока Хуниорс нямат край. След като вчера стана ясно, че стадион „Сантяго Бернабеу“ в Мадрид ще приеме срещата, която бе отложена след фенски ексцесии в Буенос Айрес, ръководството на Ривър Плейт отказа да пътува за Испания. Клубът информира, че ще настоява по законния ред мачът реванш да се играе на своя стадион “Монументал”, тъй като първата среща е била на този на Бока “Ла Бомбонера” и завърши 2:2.

Междувременно Дисциплинарната комисия оповести наказанието на Ривър Плейт, чиито фенове обстреляха автобуса на Бока с камъни и провалиха реванша в Буенос Айрес. "Милионерите" ще трябва да платят парична глоба от 400 000 долара, която ще бъде удържана от спонсорски договори и бонуси от телевизионни права. Освен това Ривър ще трябва да играе без публика два мача под егидата на КОНМЕБОЛ през 2019 година. Аржентинският гранд има право да обжалва решението в срок от 7 дни.

Срещу решението мачът да се проведе в Мадрид се изказа и легендата на Аржентина и световния футбол Диего Марадона, който тръгна към върховете именно от Бока. Това е изключително глупаво. Какво да правя, ако искам да заведе семейството си на мача? Знаете ли колко струва полетът до Мадрид? Трябваше просто да се вземат необходимите мерки и мачът да се играе там, където беше предвидено, заяви Дон Диего.