Скандалът, който избухна вчера заради мача Черно море - ЦСКА-София (1:3), става все по-голям. Sportal.bg научи нови подробности от неприятния случай, след който моряците се разделиха с Георги Илиев, Петър Витанов, Георги Китанов, Виктор Генев и Пламен Димов, а младият Иван Дюлгеров е с последно предупреждение.

Оказа се, че футболистите на варненци са били на не един, а на два полиграфа. Първият е бил иницииран от ръководството на Черно море и е проведен преди седмица от професионални психолози на МВР. Той не е бил издържан от въпросните състезатели и поради тази причина те са освободени от клуба. Останалите моряци са преминали успешно полиграфа.

От своя страна провалилите се играчи сами са отишли на втори детектор на лъжата, който е проведен на 24 май 2019 г. от фирмата Детект БГ ЕООД. Не е ясно кой е препоръчал тази фирма на състезателите, но резултатите са различни в сравнение с тези от първия полиграф и заключенията са, че футболистите са издъвржали теста. Именно вторите резултати бяха изпратени на Sportal.bg от шестимата състезатели на Черно море.

 

Играчи на Черно море се провалили на детектор на лъжата за мач с ЦСКАТова била причината те да бъдат освободени и да не са в отбора за последния двубой с Лудогорец