Ще си тръгне ли Кристиано Роналдо от Ювентус. Това е големият въпрос, който в Италия разискват в последните часове. Всъщност зависи от самия него, дали ще остане или ще бъде продаден, тъй като клубът може да бъде принуден да се раздели с него за сумата от 63 милиона паунда. Всичко е въпрос на договорки между двете страни в екстремната ситуация с пандемията от коронавирес, която внесе хаос в европейския футбол.

Роналдо е най-скъпоплатеният футболист в италианската Серия А с годишна заплата от 27.5 милиона паунда. Играчите на Ювентус се съгласиха да се лишат от заплатите си за 4 месеца, за да облекчат бюджета на клуба в условията на криза. По този начин Юве ще спести 80 милиона паунда. Самият Роналдо ще загуби 10 милиона паунда за тези 4 месеца. Въпросът е какво ще се случи, след като футболът се завърне и обстановката се нормализира. Ако португалецът изиска тези 10 милиона без да подновява контракта си, тогава клубът ще се види принуден да го продаде.

Другата възможност е ясна. Президентът на Ювентус Андреа Аниели ще предложи нов договор на звездата до 2024 година, в който загубените сега 10 милиона паунда да бъдат изплатени разсрочено в рамките на следващите два сезона. Ако Роналдо приеме този вариант - ще продължи да радва феновете на черно-белите. Ако си изиска парите преди да поднови договора си - вероятно ще се стигне до раздяла, прогнозират медиите в Италия.