Ръководството на третодивизионния клуб Борислав Първомай категорично отхвърли обвиненията на десетимата футболисти, които напуснаха отбора. Играчите обвиниха шефовете си, че са се опитвали да манипулират изхода на контролата със Сокол Марково. Ето какво заяви спортният директор на Борислав Николай Николов пред sportal.bg.

Категорично отхвърляме отправените обвинения от страна на бившите футболисти. Нормално е, когато нещата в един клуб започнат да се променят да се намират и недоброжелатели. Проектът, който започнахме тук от месец и половина, е с много сериозни амбиции. Още от първите ни срещи с отбора казах, че един клуб може да се развива, когато има конкуренция. Съобщихме, че ще има нови футболисти, които имат опит по "А" и "Б" група и условията във всяко едно отношение ще бъдат подобрени. Явно тези момчета са преценили, че конкуренцията не ги задоволява и не са готови да останат в отбора и сега търсят начин да отмъстят на ръководството. Обвиненията за някаква манипулация на контролна среща между отбори от Трета лига са безпочвени и не мисля, че някой би намерил смисъл в тях. Не искаме да влизаме в допълнителна полемика с десетимата футболисти, които решиха да напуснат отбора и им пожелаваме успех в кариерата за вбъдеще. Каним всички, които имат желание или някакви съмнения относно феърплея да дойдат на нашите мачове, за да видят, че всичко е коректно, каза Николов.

Целта ни е да стигнем професионалния футбол възможно най-скоро. Започваме ежедневни тренировки и е нормално някои момчета да не могат да смогнат на това темпо, тъй като си имат други лични ангажименти, защото до момента не са били професионални футболисти. Нормално е да се разделим, с тези които не могат да отговорят на очакванията. Няма как да не оценим всичко направено от всеки един до момента за клуба за отличния първи полусезон, но сега целта е да търсим професионално ниво. До две години искаме да сме във Втора лига, а ако се получат някои промени и се организират още за следващия сезон две "Б" групи, готови сме да отговорим на всички административни и финансови изисквания още тогава, завърши Николов.