Шампионската лига се завръща днес с първите мачове на истината. Точно два месеца след края на груповата фаза стартират елиминациите. 

Турнирът се завръща с чакания двубой между ПСЖ и Реал Мадрид. Два от фаворитите в турнира ще срещнат още на осминафиналите. Двубоят ще е с доста интересен заряд заради звездите на ПСЖ Лионел Меси, Серхио Рамос и Килиан Мбапе. Меси за първи път ще играе срещу Реал Мадрид с екипа на друг отбор, след като дълги години с Барселона създаваше доста големи проблеми на Реал Мадрид.

От друга страна Килиан Мбапе изглежда сигурен за преминаване като свободен агент през лятото. Френската звезда няма да поднови договора си с ПСЖ и именно Реал изглежда най-сигурната му дистинация през лятото. 

Бранителят Серхио Рамос пък може за първи път да се изправи срещу Реал Мадрид, след като той спечели с Реал четири пъти Шампионската лига и беше дълги години и капитан на мадричани.

Двата отбора ще се срещнат за пети път, а до момента Реал е с три победи, равенствата са две, а ПСЖ има само един успех.

Двубоят е днес от 22:00ч. на "Парк де Пренс" в Париж. 

В другия осминафинал днес финалистът от миналата година в турнира Манчестър Сити гостува на португалския Спортинг Лисабон. Пеп Гуардиола и компания успяха през миналия сезон да достигнат за първи път в историята си на финал в Шампионската лига и този сезон са амбицирани и да спечелят трофея. 

Двата отбора за първи път ще играят един срещу друг в Шампионска лига. Единственият сблъсък между Сити и Спортинг е през 2012-а в Лига Европа, когато португалците отстраняват англичаните след победа в Лисабон с 1:0 и загуба в Манчестър с 2:3. Сега обаче правилото за гол на чужд терен няма да важи. 

Мачът е от 22:00ч. на стадион "Жозе Алваладе" в Лисабон.