Днес стартира италианският футболен елит - Серия А. Калчото става все по-атрактивно първенство, а хитът Аталанта впечатли света и вече трети сезон е изключително постоянен в изявите. Титлата обаче винаги е за Ювентус от 2012 насам. 

Ювентус и сега е абсолютният фаворит за титлата с играчи като Киелини, Роналдо, Дибала "бианконерите" са винаги фаворит, но дали ще успеят да спечелят 10-та поредна титла. Интер изглежда като най-голям конкурент, но и този сезон постоянството ще е основно за "нерадзурите". Ако те успят да бъдат постоянни и да не губят точки от отбори извън шестицата може и да успеят да се преборят за титлата. Хитът Аталанта също не е за пренебрегване вече три поредни сезон тимът е изключително постоянен и играе много хубав и нападателен футбол. 

Милан отново е с надежда за завръщане в Шампионска лига. Този път "росонерите" имат надежда за нещо и повече, но трудно тимът ще успее да се пребори с Ювентус и Интер за титлата. Силен трансфер беше привличането на Тонали от Бреша определян за новия Пирло. 

Лацио беше също отбор, който изненада всички през миналия сезон, но слаби игри в последната третина от сезона го пратиха пак на 4-то място. Все пак тимът се завърна в Шампионска лига, запази звездите си и може да обърка и този сезон много сметки, но трудно ще се пребори за нещо повече от ново участие в Шампионската лига. 

Наполи и Рома изглеждат като отбори, които този сезон нямат много шансове за участие в Шампионската лига. През миналия сезон двата отбора по-скоро имаха отделни проблясъци, като все пак неаполитанци спечелиха и трофей, побеждавайки Ювентус във финала за Купата на Италия. 

Сасуоло, Фиорентина, Верона изглеждат отново както и през миналия сезон на тимове, които могат да се включат в борбата за участие в евротурнирите. 

Парма, Болоня, Каляри и Сампдория ще бъдат по-скоро около златната среда. 

Удинезе, Торино, Дженоа и новаците Беневенто, Кротоне и Специя с българина Андрей Гълъбинов ще се борят за оставането си в елита. 

Любопитен ще е треньорският сблъсък между братята Индзаги. Двамата имат не малко битки като футболисти, но сега ще се изправят един срещу друг и срещу треньори. Симоне прави чудеса в Лацио, а Филипо Индзаги след провала в Милан отново се завърна в елита, след като спечели промоция с тима на Беневенто. 

Определено в Серия А и през този сезон ни очакват доста интересни мачове и хубав футбол, но основният въпрос е - ще има ли нов шампион? 

Програма за първи кръг:

Днес

19:00 Фиорентина - Торино

21:45 Верона - Рома

Утре

13:30 Парма - Наполи

16:00 Дженоа - Кротоне 

19:00 Сасуоло - Каляри 

21:45 Ювентус - Сампдория

Понеделник

21:45 Милан - Болоня

Срещите Беневенто - Интер, Лацио - Аталанта и Удинезе - Специя са отложени за 30 септември.