Селекционерът на националния отбор на Северна Ирландия Йън Бараклъф заяви, че трябва ирландците задължително да победят България, защото не искат да продължават със загубите.

Северна Ирландия стартира със загуба като гост на Италия с 0:2 в световните квалификации, а вчера отборът загуби и в контрола с 1:2 срещу САЩ.

Ирландците също не са в особено добро положение като нашите национали. Северна Ирландия има един успех и то след изпълнение на дузпи срещу Босна и Херцеговина в полуфинал в Лигата на нациите.

"Ако искаме да бъдем сред първите два отбора в групата, трябва да печелим мачове като този с България у дома и това не го казвам с неуважение към тях, обясни селекционерът, заяви Бараклъф. 

"Не искаме да влизаме в септемврийската сесия от квалификациите без да сме записали нито една победа от първите си два мача и трябва да я преследваме сега. Ако не го направим, трябва тогава да победим Швейцария два пъти. Една победа сега ще облекчи част от натиска, който ни предстои да посрещнем през септември, каза още той.

След изиграването на първите два кръга от квалификациите в нашата група Италия и Швейцария са с пълен актив от 6 точки, а останалите отбори нямат спечелена точка.