Взели сме абсолютно всички мерки за засилено полицейско присъствие. Това каза по време на брифинг директорът на столичната полиция старши комисар Георги Хаджиев по повод на предстоящата днес футболна среща финал за Купата на България между ЦСКА-София и Локомотив (Пловдив) от 19.15 часа на стадион "Васил Левски".

Преди два дни в СДВР проведохме среща с организаторите и заинтересованите лица за обезпечаване на предстоящата среща. Мачът е оценен като рисков и СДВР има изготвен план за провеждане на обезпечаване на обществения ред. В крайна сметка сме взели абсолютно всички мерки за засилено полицейско присъствие. Както за феновете около стадиона, по време, както и след края на мача. Имаше среща и с организатора. Издадено е разпореждане вътре спазването на епидемичните мерки са отговорност на ПФЛ. Имаме информация, че ще има маски и хората ще бъдат настанявани през един ред. Призоваваме феновете на двата клуба да спазват мерките и в крайна сметка тази среща да приключи без грубо нарушаване на обществения ред, казаха от СДВР.

Мероприятието е от сериозен мащаб. Това е финал за Купата на България и такива неща с билетите час-два преди мача не се правят. Организацията се прави от ПФЛ. Това не е нещо, което да щракнеш с пръсти и да го промениш преди мача. Как предлагат цесекарите? Да влязат при феновете на Локомотив. Наета е фирма за разпределението на билетите и така са направени, че да са през ред и седалка. Така или иначе, това е ангажимент на футболната лига, а ние като полиция сме орган, който контролира как организаторът ще върши работата си. Ако измислят, няма проблем, но ние трябва да опазим обществения ред на града и страната. Влизането, разминаването на хората – това е нашият ангажимент, за да няма проблеми. Всеки един ще бъде проверен от полицейски служители и от стюарди. Говорихме няколко пъти – всички мерки за превенция са взети. Лепят се надписи кои седалки са за човек, и коя седалка трябва да остане празна, каза Антон Златанов, цитиран от sportal.bg.

При влизането повтарям, че всеки, който е отишъл там, има личен ангажимент да пази себе си. Ако се струпат 2-3 хиляди души на КПП, как да не се струпат. Който не ги спазва, ние можем да ги санкционираме. Трябва да бъдат отговорни, сега е моментът, в който привържениците да се легитимират пред обществеността. Няма сигнал досега агитките да са се срещнали. Нито ни е първи мач, нито на колегите, нито на феновете. Инциденти винаги може да станат, но всички мерки са взети, акцентираха от СДВР.

Ако се препълни капацитетът от 12 000 зрители, който е предвиден, спираме допускането на фенове. Стадионът е оборудван с камери, четци. Има достатъчно ангажиран капацитет от колегите на МВР, но сме в готовност, казаха още от СДВР.