Бразилската супрезвезда от близкото минало Роналдиньо даде първото си интервю след излизането си от затвора в Парагвай, където бе арестуван заедно с неговия барт заради фалшив паспорт. Той бе вкаран зад решетките, а в момента е под домашен арест в президентския апартамент на луксозен хотел в столицата Асунсион, като вече 32 дни не е на свобода.

Бях истинско шокиран, когато разбрах, че документите са фалшиви. Оттогава съм в постоянен контакт с властите и им съдействам за изясняване на този инцидент, заяви Роналдиньо пред националния ТВ канал ABC Color. Беше голям удар за мен, никога не съм си представял, че мога да изпадна в подобна ситуация. Цял живот съм бил професионалист и съм радвал хората с футбола. Пристигнахме в Парагвай за промоцията на ново казино и книга. Надявам се проблемът да се разреши възможно най-скоро. Първото, което ще направя, като се прибера у дома, е да целуна майка ми, която също преживя много покрай мен. В затвора раздавах автографи и играех футбол. Това съм правил цял живот и сега бях щастлив да дам малко радост и на хора в трудно положение, каза още Роналдиньо.

Неговият парагвайски адвокат Адолфо Мартин разкри, че паспортът му е бил даден като подарък и имал по-скоро символична стойност. За фалшиви документи законите в Парагвай предвиждат до 5 години затвор.