До 15 юни ще бъде обявена обществената поръчка за строежа на стадион "Христо Ботев", а пожелателната дата за старт на строителството е август. Това стана ясно след днешната среща между зам. кметът по „Строителство и инвестиции" Пламен Райчев, зам. кметът по спорта Георги Титюков, членове на Сдружение Ботев и архитектът на Колежа Георги Савов.

Получихме уверение, че още следващата седмица ще получим окончателната количествено- стойностна сметка. Готови сме веднага да направим пазарно проучване между фирмите за строителните дейности и цените, които ще обявят строителите за довършването на това уникално за България съоръжение. Ако няма никакви пречки мисля, че около 15-и юни можем да обявим обществената поръчка. За нейното провеждане са необходими около 40 дни по закон. След това ще отворим офертите и ще подпишем договор. Ако всичко е нормално в средата на август е планът за рестартирането на строителните дейности. Стадионът ще отговаря на всички изисквания на БФС и УЕФА. Това ни е план максимум и дано да няма проблеми, заяви Райчев.

Междувременно пловдивските Локомотив и Ботев са подали документи за лиценз за участие в евротурнирите. Срокът бе до 30 април, като процедурата е формална за всеки отбор, който има надежда да си осигури класиране по спортно-технически критерии. Направили са го още 6 отбора от елита - Лудогорец, ЦСКА, Левски, Славия, Черно море и Берое. Локо ще се бори за място в тройката и има шансове за Лига Европа както през първенството, така и ако спечели Купата на България. Шансовете на Ботев са само през Купата. И двата отбора са на полуфинали съответно срещу Левски и ЦСКА.