Кристиано Роналдо направи пореден рекорд, който подобри, а именно - единственият играч, който е участвал на 6 поредни европейски първенства. 

Роналдо дебютира на Евро 2004 на голям футболен форум, а след това записа участия на Евро 2008, 2012, 2016, 2020 и сега 2024. 

Той започна като титуляр в двубоя срещу Полша, което го направи и единственият играч, който е играл на 6 поредни европейски първенства. 

Това е 26-ти мач на Роналдо на европейски първенства, в които е отбелязал 14 гола. 

Ако вкара гол на Евро 2024 Роналдо ще стане и първият играч, който вкарва на 6 поредни европейски първенства. Той се разписа на всяко от предишните си пет участия. 

Роналдо държи още няколко рекорда на Европейско - най-много мачове, най-много записани минути, най-много победи, най-много мачове като капитан, най-много вкарани голове във финалния турнир, най-много реализирани попадения в квалификациите и най-много голове във финалния турнир и квалификациите взети заедно и други. 

Освен Роналдо падна и още един рекорд от страна на Португалия в днешния мач срещу Чехия, след като бранителят Пепе се превърна в най-възрастният футболист, който играе на Европейско първенство на 41 години, а той задмина Габор Кирали, който беше на 40 години на Евро 2016.