Манчестър Сити е разследван от Английската футболна асоциация по подозрения, че е платил сума пари на агента на Джейдън Санчо при преминаването на играча от Уотфорд в клуба на небесносините, докато все още е бил непълнолетен.

Според “Шпигел” през 2015 г. английският тим е платил на Емека Обаси 200 хиляди паунда, за да премине клиентът му Санчо, тогава едва 14-годишен, в академията на Сити. От германското издание са публикували документи, в които се твърди, че отборът се е опитал да потули плащането с договор за Обаси като скаут на клуба. Според разпоредбите на ФА и ФИФА на играчите под 16-годишна възраст не им е позволено да разполагат със свой агент. Можем да потвърдим, че ще разследваме подозренията, коментира говорител на ФА пред местните медии.

Както е известно, “гражданите” са разследвани и от УЕФА заради съмнения за нарушаване на Финансовия феърплей, а само преди седмица ФИФА наказа друг английски тим - Челси, със забрана за картотекиране на нови футболисти за два трансферни прозореца за неспазване на правилата за трансфери на непълнолетни играчи, припомня sportal.bg.