Световните медии разкриха подробности за Суперлигата, в която искат да участват само грандовете в световния футбол. Като сред тях 15 трябва да има постоянно участие. Припомняме, че ФИФА и УЕФА са твърдо против създаване на подобна лига и дори са заплашили играчите, които участват в нея, че няма да имат право да вземат участия на световни и европейски първенства. 

Очаква се лигата да стартира 2022-2023. Очаква се общият брой на клубовете да бъде 20, а 15 ще бъдат с постоянно участие. 

Според The Times основните клубове, които ще имат постоянно участие в Суперлигата са:

3 от Италия: Интер, Ювентус, Милан;
6 от Англия: Арсенал, Челси, Ливърпул, Тотнъм, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед;
3 от Испания: Атлетико Мадрид, Барселона, Реал Мадрид;
2 от Германия: Байерн (Мюнхен), Борусия (Дортмунд);
1 от Франция: Пари Сен Жермен.

Всеки клуб ще има гарантирани приходи от по 350 милиона евро на сезон. Форматът пък предвижда 20-те тима да бъдат разделени в две групи, всяка с по 10 отбора. В групите ще се играе на принципа на първенство с разменени гостувания. След това първите 4 отбора от всяка група се класират на 1/4-финалите. Четвъртфиналната и полуфиналната фази ще бъдат в по два мача всяка.

Очаква се сериозен скандал между клубовете и световната футболна централа. В баскетбола подобен ход направиха най-силните отбори, които играят в Евролигата, а ФИБА направи алтернативна Шампионска лига, в която обаче играят клубове с по-нисък рейтинг.