Френският гранд Пари Сен Жермен ще предложи колосална оферта на нападателя Килиан Мбапе в опита си да го предпази от острите апетити на Реал Мадрид. Кралския клуб не крие желанието си на всяка цена да има младока в състава си и ще се опита да си осигури услугите му още това лято – година преди изтичане на договора на Мбапе с ПСЖ. С тази тактика Реал отмъкна Еден Азар от Челси.

ПСЖ обаче ще контрира с 41 милиона паунда годишна заплата на младия французин и ще се опита да си осигури подписа му още преди европейското през лятото. Офертата идва след разкритията на френския Екип на заплатите в френската Лига 1. В момента Мбапе получава по 20 милиона паунда годишно – почти двойно по-малко от своя съотборник Неймар. 41 милиона паунда годишно биха го изравнили по заплата с най-големите звезди Меси и Роналдо.

За трансфер в Реал отново се заговори след публичния скандал между Мбапе и старши треньора Томас Тухел, който често го сменя след почивката. Спортният директор на клуба Леонардо обаче тушира напрежението и заяви, че французинът е много отдаден и фантастичен играч.