Легендата Димитър Бербатов няма да стои на скамейката на „Етър” в предстоящия мач срещу „Левски” в неделя. Той ще участва в тренировките, но няма да има права да седи на треньорската скамейка, съобщи старши треньорът Александър Томаш. Оказа се, че идването на Бербатов при „виолетовите” е обсъждано лично с президента на УЕФА Александър Чеферин.

„Димитър Бербатов е част от екипа, чиято задача е да работи индивидуално с нападателите. Той им помага много със своите умения, знания и им вдъхва самочувствие. Бербо ми е нужен в тренировъчния процес, а не на скамейката. Още когато той се присъедини към нас, имахме разговор с президента на УЕФА Александър Чеферин, който заяви, че моите референции за това, че Бербатов ще изкара едногодишен стаж в екипа, са достатъчни, за да запише той Про лиценз. Не е тайна, че това е целта на Димитър”, коментира пред “Тема Спорт” Томаш.

Младият треньор отхвърли възможността да поеме националния отбор на България, ако Бербатов стане силният човек в БФС след предстоящия конгрес.

„Бербатов е човек, който ще назначи най-правилния човек за селекционер, а не най-добрия си приятел. Тази негова черта е една от причините да имаме толкова силно приятелство, което премина изпитанията на времето. А и лично моето мнение е, че селекционерът на националния отбор трябва да е над 50-годишен, като в случая нека не приемаме възрастта като порок, но е нужен опит. Моите цели и тези на хората от екипа ми са други. Нека първо да станем шампиони с някой отбор, пък тогава ще мислим. Макар че оцеляване с „Етър” в момента ще се равнява на титла с друг отбор. На този етап ние сме щастливи от ежедневната работа”, каза Томаш.