Президентът на УЕФА Александър Чеферин обясни, че доиграването на футболния сезон трябва да започне преди юли. В противен случай вероятно всичко ще бъде провалено. Той даже предлага едновременно да има и срещи от първенствата, и такива от европейските клубни турнири. Целта е да подновим двубоите из първенствата в средата на май. Може и през юни, а дори и в края на юни. Но ако не успеем дотогава, то сезонът вероятно ще бъде провален, заяви словенецът пред La Repubblica, цитиран от sportal.bg.

Започнат ли веднъж срещите, има шанс да завършим и тези за купите, продължи Чеферин. Може във вторник да играят Милан – Интер в Серия „А“, а по същото време Барселона – Ювентус в Шампионската лига. Намираме се в много деликатна ситуация и трябва да избегнем най-лошото, което би било да не се присъждат шампионски титли и купи на никой.

Босът е наясно, че и двубои пред празни трибуни е може би единственият вариант: Трудно ми е да си представя футбол без фенове на стадионите, но вече сме го правили на няколко пъти. Засега все още не знаем какво ще е положението, когато стане време отново да се провеждат спортни събития. Ако няма друга алтернатива, ще е без публика, защото важното е шампионатите да приключат. Не мога да кажа, че не си мисля и за финали в Лига Европа и Шампионска лига при закрити врата.

Чеферин е наясно и с варианта за отлагане на старта на следващия сезон. Президентът коментира и отлагането на Европейските финали с една година. Това беше голяма жертва, защото 50 от всичките 55 европейски федерации разчитат на големи приходи от турнира. Но това беше правилното решение. Смятам, че ще успеем да започнем ЕП на 11 юни 2021. Ако се наложи, клубовете ще трябва да променят графика на срещите си през сезона, завърши той.