Официалният сайт на Тотнъм отдели специално внимание с материал за фенклуба на Тотнъм в България. От Тотнъм потърсиха председателя на фенклуба на "шпорите" в България Цветомир Илиев. 

Фенклубът на Тотнъм е основан през 2005г. от Цветомир Илиев с едва пет членове. Вече 15 години по-късно фенклубът се увеличава, а в момента е със 155 официални членове във фенклуба.

"От фенклуба сме съкрушени, че няма да можем да видим любимците си на живо. Това беше уникална възможност да видим играчите. Аз и много от нашите привърженици през последните години успяваме да посетим един или два мача през сезона на Тотнъм, но е съвсем различно да видиш любимия си отбор в собствената си страна. Много съжалявам, че мачът ще се играе в такива времена и без публика."

„Бях голям фен на Гари Линекер и преди 1989 г. все още беше комунистическият режим в България и беше почти невъзможно да се следят резултатите в английския футбол. Това продължи до 1994, 1995 година. Учих в училище по английски език и имах кореспонденция с дама в Лондон и умолявах с писма тя да ми изпраща брошури или пощенски картички от Тотнъм! Така започна любовта ми към клуба и английския футбол."

"След 2000 година имаше много добра възможност за кореспонденция и тогава с подкрепата на съпругата ми стартирахме кореспонденция с Тотнъм и след шест месеца одобриха нашата молба и ни дадоха името Bulgaria Spurs. Това беше огромна чест за нас. Стартирахме със само петима членове. Сега вече имаме 155 и още много в групите на Тотнъм България в социалните мрежи."

"Локомотив не трябва да се подценява. Те играят с настроение и изградиха хубав отбор. Имат три трофея в последната година. Не може да се сравнява стандарта на футбола в България с Висшата лига, но проблемът на по-големите отбори е подценяването. Те са много мотивирани и играят без никакво притеснение. Стадионът е малък, но те ще играят по-освободено и очаквания към тях няма да има. Тотнъм трябва да бъде много внимателен, защото всичко се решава в една среща."