След отличните оценки от 8,5 и авторитетно съдийство в мача от Лига Европа между холандския Витес (Арнем) и шампиона на Швейцария Базел преди две седмици, УЕФА отново даде високо признание на българските футболни рефери Георги Кабаков и Мартин Маргаритов. Двамата пловдивчани получиха нов много престижен наряд.

Кабаков е определен да бъде главен съдия, а Маргаритов – първи асистент-рефер на един от най-завързаните двубои от Лига Европа – между шотландския шампион Селтик и литовския Судова. Първата среща между двата тима завърши 1:1.

Реваншът е в четвъртък от 22 часа българско време на стадион Селтик Парк в Глазгоу и е решителен мач реванш от плейофите за влизане в групите на Лига Европа.  Другият помощник е варненецът Диян Вълков, а четвърти съдия - Станислав Тодоров. Така нашите арбитри ще бъдат единствените български съдии, които заедно с Лудогорец ще участват в плейофите на Лига Европа.

Само преди месец Кабаков и Маргаритов  се справиха безупречно и в Белград на срещата между Партизан и Тракай (1:0) от квалификациите на Лига Европа. След отличното съдийство в сръбската столица двамата пловдивчани получиха суперлативи от съдийския комисар на УЕФА Йорн Вестларсен и най-високите оценки. 

Нека припомним, че преди 2 месеца пък Георги Кабаков и Мартин Маргаритов също получиха отлични оценки лично от комисаря на УЕФА  – ирландеца Джерард Пери, за ръководения от тях 1/4-финал от младежката Шампионска лига между „Тотнъм" и „Порто" /0:2/ в Лондон.

Преди това, Кабаков и Маргаритов се справиха безупречно и с други три завързани мача от Лига Европа – между италианския Аталанта и Аполон (Лимасол), както и Евъртън – Ружомберок и Розенборг – Вардар.за ръководството си на срещата, в която те се справиха.