Защитникът на Специя и на националния отбор на България Петко Христов няма да играе тази вечер срещу Швейцария в Люцерн заради травма. На терена обаче се очаква да бъде братът-близнак на Петков - Андреа Христов. На Ботуша стискат палци за нас, защото се борят с “кръстоносците” за първото място в групата. Ето какво сподели Петко Христов в интервю за "Гадзета дело Спорт”, озаглавено “Скъпа Италия, не се притеснявай: брат ми ще се погрижи за нещата”.

- Петко, ясно ли ти е, че Италия е голям фен на България?

- Напълно ясно ми е! Затруднихме ви по пътя към Мондиала, като завършихме наравно във Флоренция, и сега ще се опитаме да се извиним. Казах на брат ми Андреа, че трябва да играе за двама. Преди всеки двубой селекционерът ни казва, че основното е да не получим гол, а нещо хубаво напред винаги може да се случи. Швейцария трябва много да се потруди, за да ни победи.

- В първия ви двубой срещу Швейцария ви вкараха три гола за 13 минути. Защо?

- Едва отскоро работим с Ясен Петров. Този път ще бъде различно.

- Каква е мотивация на България?

- Най-важното е да защитим честта си. Ние сме млад състав и много от момчетата искат да помогнат и по тази причина ще се потрудят.

- Можехте ли да постигнете нещо повече в групата?

- Да, всичко обаче се върти около двубоя срещу Литва. Ако бяхме спечелили, щеше да е различно. Вместо това обаче ние пропуснахме дузпа и в крайна сметка загубихме с 1:3.

- Как е с Тиаго Мота за треньор в Специя?

- Всичко е много добре. Той беше страхотен футболист и ме учи на много неща. Смятам, че след слабия старт, дължащ се на поредица от проблеми, аз и моите съотборници израстваме. И като продължим да играем по начина, по който наставникът иска, ще се спасим от изпадане.