След като футболистите на Ювентус се отказаха от заплатите си за 4 месеца заради кризата с коронавируса, а Кристиано Роналдо ще загуби над 10 милиона евро, се заговори за негово предстоящо завръщане в Реал Мадрид. Според Дейли Мейл обаче е по-вероятно Роналдо да остане до 2024 година, тъй като ръководството му готви нов 2-годишен договор, в който разсрочено ще бъдат изплатени въпросните 4 месечни заплати. Но според изданието има още 5 причини Кристиано да не мърда от Ювентус. Ето кои са те:

1. Голямото му приятелство с клубния президент Андреа Аниели. Роналдо дълбоко цени неговата коректност и щедрост. Преди 2 години Аниели отиде на крака при звездата в Гърция, за да преговарят за трансфер. Кристано често гостува в дома на президента и цени много това приятелство. Коренно различни бяха отношенията му с боса на Реал Флорентино Перес.

2. Парите. Роналдо получава най-много пари от всички футболисти от спонсорство в социалните мрежи. Официалните му акаунти в Инстаграм и Туитър отчитат огромни приходи. Той има над 213 милиона последователи в Инстаграм, които му осигуряват популярност като играч на Юве. А от това се възползва и самият клуб - той е единственият италиански отбор, който поднови договора си с германския гигант за спортна екипировка Адидас. Не на последно място - в Италия Роналдо плаща много по-малки данъци, отколкото в Испания - 100 000 евро върху приходите си от имиджови права, които са милиони.

3. Може да изравни рекорд в Шампионската лига. Ако остане в Ювентус и вдигне трофея, Роналдо ще се превърне в едва вторият футболист в историята, печелил най-престижната клубна купа с три различни отбора. Досега го е правил само холандецът Кларънс Зеедорф - с Аякс, Реал Мадрид и Милан. Роналдо има спечелени трофеи с Манчестър Юн и Реал Мадрид. Това още повече ще го отличи от големия му съперник в индивидуален план - Лео Меси. За разлика от аржентинеца Роналдо вече е ставал шампион на три различни държави - Англия, Испания и Италия.

4. Любовта му към Торино. Роналдо живее в огромна вила на първия хълм зад църквата Гран Мадре. Гледката му към града е уникална. Вилата разполага с два гаража, частен достъп, два гимнастически салона и холивудски комфорт. Роналдо обожава спокойствието на Торино. Той често се разхожда по площада Виторио Венето и по улиците в центъра на града със семейството си и с приятели. Може да вечеря или обядва сред хората, без някой да го притеснява - нещо невъзможно в Мадрид.

5. Ролята на лидер. Според слуховете в първата година Роналдо е страдал от факта, че Марио Манджукич е бил истинският тартор в съблекалнята. Хърватинът обаче си тръгна миналото лято и сега тежката дума имат Роналдо, Джорджо Киелини и Джанлуиджи Буфон. Португалецът привлича като магнит добрите футболисти и той е една от причините холандският защитник Матиас де Лихт да предпочете трансфер именно в Ювенто, след като бе желан от редица европейски грандове.