Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес ще поеме управлението на новата Суперлига. Негови помощници ще бъдат президентът на Ювентус Андреа Аниели и на Манчестър Юнайтед Джоел Глейзър. 

Официално: Въпреки заплахите от УЕФА, обявиха създаването на СуперлигатаКлубовете заявиха, че ще направят всичко възможно да убедят централите

Именно Перес и Аниели бяха в основата на създаването на Суперлигата. Аниели дори напусна официално вчера поста си като председател на европейската асоциация на клубовете, защото тя не е съгласна със създаването на Суперлигата. 

"Ще помогнем на футбола на всяко ниво, за да заеме точното си място в света. Футболът е единственият глобален спорт в света с 4 милиарда фенове и нашата отговорност като големи клубове е да отговорим на желанията на привържениците", каза Перес. 

Въпреки, че вече доста институции се обявиха против създаването на турнира, клубовете са категорично, че лигата ще е факт. 

Феновете също негодуват от създаването на подобна лига, като повечето привържениците на 12-те отбора, които обявиха официално, че ще участват в Суперлигата, обявиха бойкоти на новия формат. Според феновете това ще убие футбола, а те обявиха, че няма да присъстват на стадиона и няма да гледат мачовете от подобна надпревара.