Легендарният бразилски футболист от миналото Пеле буквално съсипа звездата на Барселона и Аржентина Лионел Меси от критики пред местното издание Folha de Sao Paulo. Той го окачестви като футболист с един крак, който не може да играе добре с глава.

Как може да сравнявате играч, който борави добре с глава, стреля еднакво силно с левия и десния крак и друг такъв, който има шут единствено с левия крак, има точно едно движение и никак не го бива в играта с глава?, попита Пеле. За да сравнявате когото и да е с Пеле, трябва този някой да има ляв и десен крак и да може да вкарва с глава, продължи 78-годишният бразилец, който има във витрината си невероятните три световни титли. Едсон Арантеш до Нашименто, както е рожденото име на легендарния кариока дори стигна дотам, че направи комплимент на дългогодишния си съперник за званието №1 в историята Диего Армандо Марадона, категоризирайки го като “много по-добър” от Лео.

Ще ме попитате дали Марадона беше по-добър от Меси? Да. При това с много. Много, много по-добър, завършва Пеле. Точно преди три години той каза, че Меси е най-добрият футболист за последното десетилетие, като преди това твърдеше същото зав сънародника си Неймар.