Павел Колев отказа да напусне поста си в БФС, за да стане изпълнителен директор в Левски. 
Босът на „сините“ Спас Русев разчиташе 43-годишният бивш журналист да помогне със своя огромен опит в управлението на клуба, но двете страни така и не се разбраха. Колев постави като условие да получи списък със седем документа - счетоводен баланс, списък с кредитори и др., за да се запознае с реалната ситуация в клуба.

Тези документи му бяха изпратени едва на 4 януари, а след обстойното им преглеждане той взе решение да не приема предложението. „Имахме разговори с г-н Русев още през август да заема поста.

Защо не се стигна до него? Защото не успяхме да намерим допирни точки за развитието на „Левски“. Не е ставало въпрос за финансови условия и не съм поставял такива за персонални промени. Голямото разминаване бе за дългосрочното развитие. Такива гаранции не получих. С това темата приключи“, разкри Колев пред sportal.bg.

 

По думите му Спас Русев е допуснал грешка с обявяването на неговото назначение. „Клубът и г-н Русев бяха запознати с моите искания от самото начало - да ми бъдат осигурени определен тип документи. Получих ги,

но с огромно закъснение. Настоящата ситуация се дължи на мениджмънта и икономическия модел, който е прилаган в България. Трудно ми е да мисля, че мога да помогна с техники и практики на добро управление в такава ситуация. Други неща се изискват, за да има полза от моята работа.

Ще изисква време и търпение, а аз не съм сигурен, че на „Герена” има такова. Без него обаче няма как да приложа достатъчно дълго време това, което знам, за да има резултат“, коментира още Колев. На този етап изпълнителен директор на „Герена“ остава Красимир Иванов.