Димитър Бербатов отговори на част от феновете на ЦСКА, които го обвиниха, че е загърбил родния клуб за сметка на Берое, с който тренира и с който се твърди, че ще подпише договор за 6 месеца. Ето какво каза Бербо пред 24 часа по въроса защо е избрал Берое:

Защото познавам треньорския екип и хората ме поканиха да тренирам с тях. Бонус е, че познавам екипа, знам как работят. А и подготовката им беше на места, където аз също отидох, за да си почивам. Сега тренират в София и имам възможност пак да тренирам с тях. Но най-важното в случая е – защото ме поканиха да тренирам с тях. Никой друг български отбор не ме е търсил. Аз не мога да се самопоканя, може да разваля тренировъчния процес. Всеки треньор си има механика и начин на действие, не може някой просто да си реши и да се включва ей така в тренировката, това е липса на уважение и професионализъм. А и тренирам е голяма дума. Включвам се в някои от упражненията, в други не. Като гледам да не преча в развитието на отбора и тренировъчния процес. Играх един мач, за да усетя как се чувствам в игрова обстановка, може и още един да изиграя, и след това отивам на почивка.

И се надявам тези неща да ме държат във форма докато почивам. Имаше и друга история, от която се направиха какви ли не изводи – като се пуснаха информации, че съм отишъл да тренирам с другото ЦСКА – 1948. Ами всъщност аз си тренирам постоянно. Тогава си тренирах на мястото, на което дойдоха и те. Аз тренирах от една седмица там, тичах си сам. И в края на седмицата дойдоха и те там. Когато вечер отивах да тренирам, на тях им бяха тренировките там. И ме поканиха да потренирам с тях. И там имат млади момчета, които могат да научат нещо от мен. С удоволствие бих споделял наученото през годините за млади български момчета. Тренирал съм и с Банско, и със Славия, когато треньор беше Петър Хубчев, тренирал съм си и с ЦСКА.

Бербатов заяви, че няма покана от нито един друг отбор, включително и от ЦСКА. Никой друг не ме е търсил и поканил. А една година стоя без отбор. И никой не е звъннал да каже: „Господин Бербатов, добре сте дошъл при нас. Заповядайте, тренирайте. Заповядайте, имаме интерес да ви вземем да поиграете при нас. Никой не ме е потърсил, дори от ЦСКА.

Аз наистина не мога да си позволя да се самопоканя. Някой може да каже - но ти нямаш нужда от покана. Не, не се прави така, това е балкански манталитен на мислене и не е правилен начин на работа. Но има и друго – може преди време да си играл в даден отбор, но времето върви, клубът се развива по даден начин и може би в настоящата ситуация самият клуб няма нужда от теб. Няма нищо странно в това, заявява Бербатов в пространно интервю.

По въпроса говори и треньорът на Берое Александър Томаш: Бербатов тренира с нас и си поддържа формата. Нашият спортен директор каза днес в медиите и аз съм съгласен, че всеки един треньор и всеки един клуб в България биха се гордели, ако имат такъв футболист. Бербатов поддържа формата си с нас. Ако той има желанието, вие ще разберете това първи, каза Томаш, цитиран от клубния уебсайт.