След Черно море и Локомотив Пд още един български футболен отбор пламна с COVID-19. Единадесет футболисти от Миньор (Перник) са дали положителни проби за коронавирус, съобщават от РЗИ. Изследвани са 25 души, след като беше установен COVID-19 у един от състезателите. Заразените играчи са под домашна карантина. Екипи на дирекция "Надзор на заразните заболявания" към РЗИ - Перник извършват епидемиологични проучвания на всички случаи, взети са противоепидемични мерки спрямо контактните лица.

Заразените с коронавирус футболисти на Миньор са без сериозна симптоматика, съобщи Мартин Жлябинков - секретар на община Перник и член на Управителния съвет на клуба. Те са чувствали леко неразположение и дискомфорт, без други оплаквания, уточни Жлябинков. Единствено преди дни висока температура е вдигнал Антон Славчев, който вече е добре, по данни от клуба.

Заразените футболисти са изведени от спортния лагер в с. Ковачевци и пътуват към домовете си, каза Жлябинков. Там те ще бъдат наблюдавани от РЗИ. Няма случай на коронавирус в спортно-техническия щаб на отбора. На останалите футболисти, дали отрицателни проби, ще бъдат направени повторни. Ако те отново са с отрицателен резултат, футболистите ще могат да провеждат пълноценен тренировъчен процес, посочи Жлябинков. Отборът е под карантина и ще напусне лагера в Ковачевци, когато РЗИ разреши, уточниха от община Перник. Припомняме, че в Черно море положителните преди няколко дни бяха 15 души, а днес Локо обяви, че има общо 7 заразени - петима играчи и двама от спортно-техническия щаб.