Стивън Джерард официално е новият мениджър на Астън Вила. Новината обявиха от бирмингамският клуб. Легендата на Ливърпул и бивш капитан на клуба бе начало на Глазгоу Рейнджърс в последните три години, като през миналия сезон той изведе шотландския гранд до първа шампионската титла след 10-годишна пауза. Клубът не споменава какъв е срокът на контракта, но според английските медии той е до лятото на 2024 година. Джерард заменя на поста досегашният мениджър Дийн Смит, който бе уволнен през миналия уикенд след пет поредни загуби на в Премиър лийг.

Гласгоу Рейнджърс ще получи компенсация в размер на около 3 милиона паунда.

„Астън Вила е клуб с богата история и традиция в английския футбол и аз съм изключително горд да стана главен треньор тук. Плановете на борда са много амбициозни и нямам търпение да им помогна да постигнат целите си. Бих искал да изразя искрената си благодарност към всички, които са свързани с Глазгоу Рейнджърс, че ми да дадоха възможността да водя такъв емблематичен клуб и да спечелим рекордната 55-а шампионска титла. Този клуб винаги ще има място в сърцето ми. Бих искал да пожелая на играчите, щаба и привържениците всичко най-добро в бъдеще", заяви 41-годишният Джерард. 

Джерард ще направи официален дебют в двубоя срещу Брайтън на 20 ноември. На 11 декември пък Астън Вила гостува на Ливърпул и Джежард ще се завърне у дома, на легендарния „Анфийлд“, където публиката на мърсисайдци го боготвори.