Пловдивското дерби между Локомотив и Ботев на Лаута в четвъртък ще бъде отложено, както и целия междинен кръг, съобщиха официално от БФС. Причината е лошото време, снеговалежите и ниските температури. Най-вероятно кръгът ще се проведе следващата седмица, когато се очаква времето да се оправи.

По програма 23-ият кръг от родния шампионат трябваше да започне утре със срещите Етър - Черно море и Дунав - ЦСКА-София. На 28 февруари трябваше да се изиграят още три мача: Витоша (Бистрица) - Славия, Верея (Стара Загора) - Пирин (Благоевград) и Левски - Берое, а на 1 март и последните два: Лудогорец - Септември (София) и пловдивското дерби между Локомотив и Ботев.

Ето решението на спортно-техническата комисия към БФС:

Със съгласието на Нова броудкастинг и Футбол Про Медия, предвид тежките атмосферни условия - силен снеговалеж, очаквани ниски температури и трудна проходимост по пътната мрежа в странат, срещите от XXIII- ти кръг на Първа професионална футболна лига, както и срещата от XVIII – ти кръг на Втора професионална лига - ФК „Черноморец“ Балчик – ПФК „Лудогорец 2“ се отлагат. Срещите ще бъдат насрочени допълнително.

Все още не е ясна окончателната съдба на днешния мач между Ботев и Лудогорец от 17.30 часа в Коматево. домакините праврян всичко възможно да почистят терена. Съдийската бригада начело с Ивайло Стоянов трябва да пристигне в 15 часа и да вземе решение дали мачът да се играе.