Нюкасъл обяви официално новия си треньор. Става въпрос за Еди Хоуе, който до миналата година беше треньор на Борнемут. Хоуе беше и фаворит на букмейкърите за нов наставник на "свраките", след като Унай Емери отказа на клуба. 

"За мен е голяма чест да стана главен треньор на клуб с величието и историята на Нюкасъл Юнайтед. Това е много горд ден за мен и семейството ми. Това е прекрасна възможност, но има и много работа пред нас и аз съм нетърпелив да се кача на тренировъчната площадка, за да започна работа с играчите. Бих искал да благодаря на собствениците на клуба за тази възможност и да благодаря на привържениците на клуба за невероятното посрещане, което вече ми оказаха. Много съм развълнуван да започнем нашето заедно пътуване", заяви новият треньор на Нюкасъл.

Нюкасъл може да се превърне в най-скъпия отбор в света, след като с акциите на клуба се сдоби саудитския принц Мохамед бин Салман. Сега обаче основната цел пред отбора е да се спаси от изпадане във Висшата лига, а за тази цел се очакват и доста сериозни трансфери през зимата.