Конгресът на БФС за определеня на новия председател на централата ще бъде преместен. Това обявиха от БФС, като заявиха, че в най-кратки срокове ще бъде определено как ще се процедира, но почти сигурно конгресът ще бъде преместен за пролетта. 

Ето и официалното съобщение от БФС:

Българският футболен съюз информира обществеността за постъпило писмо от министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, според което присъственото провеждане на Общото събрание на БФС на 11 декември се счита за категорично нецелесъобразно в условията на утежнена епидемична обстановка в страната поради разпространението на COVID-19.

Препоръката на МЗО е за отлагане на Конгреса, което е допустимо от действащото законодателство и Устава на БФС.

Членовете на Изпълнителния комитет на БФС бяха запознати със становището на министър Ангелов, като в най-кратки срокове се очаква тяхното решение по казуса, което ще бъде комуникирано своевременно.

В същото време стана ясно, че пореден двубоя ще бъде отложен заради коронавирус. Това ще е срещата между Царско село и Берое. В Царско село има поне 14 с положителни тестове за коронавирус, включително и треньорът Любослав Пенев. Двубоят е отложен за 16 декември.

Вижте официалното съобщение от СТК към БФС:

На база представени индивидуални PCR-тестове на състезатели и треньори от ФК „Царско село 2015“ Сф,  Медицинската комисия при БФС констатира, че с положителен резултат за Covid-19 са 12 професионални футболисти с трудови договори и двама състезатели от ДЮШ на клуба, състезаващи се в представителния мъжки отбор. Предвид горното, съгласно решение на ИК на БФС поради карантинирани над 10 състезатели с професионални договори на ФК „Царско село 2015“ Сф, срещат XII – ти кръг на Първа професионална футболна лига между отборите на ФК „Царско село 2015“ Сф – ПФК „Берое“ СЗ насрочена за 06.11/петък/2020 г от 17.30 часа се отлага.

Срещата от XII – ти кръг на Първа професионална футболна лига между отборите на ФК „Царско село 2015“ Сф – ПФК „Берое“ СЗ се насрочва за 16.12/сряда/2020 година от 17.30 часа.