Кариана Ерден беше изваден от Втора лига с официално решение на Спортно-техническата комисия на БФС. Тимът ще бъде закрит, след като собственикът Милан Йосифов се оттегли заради здравословни проблеми, а по-късно почина. Кариана зимуваше на третото място във Втора лига, а през първия полусезон на няколко пъти беше и лидер. 
 
Комисията даде и служебна победа с 5:0 на Лудогорец в странния мач срещу Нефтохимик от първия полусезон. Бургазлии дойдоха със седем души в Разград и набързо инкасираха два гола, а след това един от играчите на бургаския тим се контузи и двубоят беше прекратен. 
 
От комисията обявиха, че двубоят Спортист Своге - Лудогорец ще се играе в Разград, а Виторио Павлов вече не е треньор на Нефтохимик. 
 
Ето и решенията: 

Поради прекратяване по вина на  ПФК „Нефтохимик Бургас 1962“ на  срещата от 16-ти кръг на Втора лига, между отборите на ПФК „Лудогорец 2“ и ПФК „Нефтохимик Бургас 1962“, на основание чл. 24, ал 9 от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС сезон 2020/2021, се присъжда служебна загуба за ПФК „Нефтохимик Бургас 1962“. Към резултата при прекратяването на срещата 2 : 0, се прибавят три гола за ПФК „Лудогорец 2“, като крайния резултат на срещата става 5 : 0 в полза на ПФК „Лудогорец 2“.

Поради заявено напускане на Първенството на Втора лига, отбора на ФК „Кариана“ Ерден се изважда от състава на групата и на основание чл. 24, ал. 8 и във връзка с чл.24, ал. 7от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС сезон 2020/2021,  през следващата спортно-състезателна година отбора ще може да се състезава в Четвърто ниво на българския футбол – „А“ ОФГ  . На основание чл. 24, ал. 11, буква б/ от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС сезон 2020/2021, резултатите в играните от ФК „Кариана“ Ерден до този момент срещи се запазват,  а в срещите оставащи до края на първенството се присъжда служебна загуба при резултат от 3:0 в полза на отборите, с които следва да играе по програма.