Обявиха как може да бъде избран президент с пълен мандат на конгреса на БФС на 25 юни

Трябва да се промени дневния ред на конгреса

България 27.04.2021 16:30 834 0
Обявиха как може да бъде избран президент с пълен мандат на конгреса на БФС на 25 юни

Извънредният конгрес на БФС на 25 юни може да избере президент с пълен мандат, това обяви адв. Георги Владов, който е част от екипа на Димитър Бербатов, който обяви преди минути официалната си кандидатура за поста. Адвокатът заяви, че в момента дневният ред е упоменато само гласуване на оставки. Той добави, че все още има време за промяна и ако дневният ред бъде променен ще бъде избран президент с пълен мандат. 

Припомняме, че ако не бъде избран президент на 25 юни настоящото ръководство ще управлява до февруари 2022, когато е планиран редовен конгрес на централата. 

Официално: Бербатов се кандидатира за президент на БФССилата, която обединява екипа е, че наистина искаме да вървим напред, заяви Бербатов

"Въпреки няколкото изказвания в последно време, че новият президент трябва да довърши мандата на Борислав Михайлова това изобщо не е така. Президентът на футболния съюз се избира за срок от 4 години. Дневният ред е казано гласуване на оставки и може да се стигне до отказ за вписване на новото ръководство. Има още време, за да се приеме такъв дневен ред, който да позволи новото ръководство да влезе в сила сега. В него трябва да се включи точка предсрочно прекратяване на мандата на президента и на хората от Изпълкома и избиране на ново ръководство. Клубовете трябва да вземат решение за пълен мандат на новото ръководство. Подготвили сме промени в устава, за да се избегне подобен сценарий в бъдеще", заяви адв. Георги Владов. 
Изпрати новина