Мъжкият национален отбор по футбол стартира ново начало днес. С нов национален селекционер - Ясен Петров, който замени на поста Георги Дерменджиев, националите ще започнат участието си в световните квалификации за класиране на Мондиала в Катар през 2022 година. 

България приема Швейцария днес от 19:00ч. на националния стадион "Васил Левски". 

Заради епидемичните мерки двубоят ще се играе без публика.

Националите не са се класирали на голям футболен форум от 2004г., когато се класираха за Европейско първенство, а на световно не сме били от 1998г. 

Националите нямаха никакъв късмет при жребия и изтеглиха много тежка група с фаворитите Италия и Швейцария, коравият тим на Северна Ирландия и Литва.

След домакинството на Швейцария България ще приеме Италия от 21:45ч. в неделя, а тимът ще гостува на Северна Ирландия следващата сряда. 

За първи път световните квалификации ще се проведат само в рамките на няколко месеца от март до ноември. 

Само първият в групата се класира за Световното първенство, а вторият ще играе баражи за класиране на Мондиала. 

"Лъвовете" имат и нов капитан, това е халфът Георги Костадинов. Той поема лентата от Петър Занев, а Ясен Петров заяви, че изборът е изцяло на треньорското ръководство. Втори капитан ще е Васил Божиков, а трети Димитър Илиев. 

За България Мартин Луков, Антон Недялков и Тодор Неделев ще отсъстват заради контузии. С лек проблем е Андрей Гълъбинов, който ще бъде запазен за мача с Италия и днес ще бъде само на резервната скамейка. 

Швейцария е с всичките си звезди в София, а единствено двама от опитните играчи на тима Фабиан Шер от Нюкасъл и Михаел Ланг от Борусия Мьонхенгладбах не получиха повиквателни. 

Двубоят ще ръководи черногорският съдия Никола Дабанович.

Вероятни състави: 

България: Пламен Илиев, Страхил Попов, Валентин Антов, Васил Божиков, Сисиньо, Георги Костадинов, Ивайло Чочев, Кристиян Малинов, Спас Делев, Кирил Десподов, Димитър Илиев

Швейцария: Ян Зомер, Рикардо Родригес, Мануел Аканджи, Нико Елведи, Силван Видмер, Гранит Джака, Денис Закария, Ремо Фройлер, Джердан Шакири, Бреел Емболо, Харис Сеферович