Почти сигурно няма да има извънреден конгрес на БФС през лятото, това обяви вицепрезидентът на централата Атанас Фурнаджиев. 

Той допълни, че през януари 2022г. ще има редовен конгрес на БФС. Чисто юридически няма да има смисъл да се прави извънреден конгрес. Причините са, че новото ръководство ще действа реално само два месеца до новия конгрес и ситуацията с коронавируса. В залата ще има 700 души, което в момента е забранено. 

Това означава, че новият президент на БФС ще бъде избран през януари 2021г. За момента само Христо Христов - президентът на Марица и бившият футболен деятел и член на Изпълкома Христо Порточанов са заявили официално, че ще се кандидатират за поста. Коментират се още имената на Стилиян Петров, бизнесменът Петър Величков, но никой от тях все още не е потвърдил дали ще се кандидатира за поста. 

Фурнаджиев коментира и смяната на шефа на съдиите. 

"Всички бяхме свидетели на редица съдийски грешки през първия полусезон, които доведоха до повлияване на крайния резултат на определени срещи, а ние считаме това за недопустимо. Затова се взе решение за смяна на ръководството. Мисля, че с избора на господин Гергинов имаме сигурността, че той ще се справи с поставената задача. Решението за увеличаване на възрастта за съдиите не е взето персонално за Николай Йорданов, а е принципно. Може би новият председател на съдийската комисия може да ви даде повече разяснения", заяви още Фурнаджиев.