Старши треньорът Мъри Стоилов, който изведе казахстанския Астана до 4 шампионски титли и до групите в Шампионската лига, вероятно за последен път ще изведе своя тим тази вечер при гостуването срещу Спортинг Лисабон в 1/16 финалите на Лига Европа. В първата среща Астана загуби у дома с 3:1 и почит няма шансове за реванша. Според „Спутник Нюз“ бившият треньор на Левски, Ботев и България търси ново предизвикателство в кариерата си. Говореше се, че може да поеме националния отбор на Казахстан, но самият той отрече тази вероятност.

Всичко може да се случи, не изключвам нито една възможност. Сега обаче не желая да говоря по тази тема. Най-важното е, че все още съм треньор на този отбор. Нищо друго няма значение. За моето бъдеще ще говорим, като се върнем в Астана, каза Стоилов на пресконференцията преди мача със Спортинг.

Преди известно време той бе пред напускане, след като ръководството не му бе предложило нов договор. След като това стана, Мъри реши да продължи с отбора, но явно сега нещата тръгват отново в различна посока.